Сваштара

Здравко Чолић у "202 повода"

Када би поп музика Балкана требало да се сведе на две речи оне би сигурно носиле име најпознатијег Сарајлије у Београду, који већ неколико деценија неприкосновено влада топ-листама и концертнима халама широм света. Неуморност Здравка Чолића доказује се и новим песмама а његов најновији хит сингл "Шљиве су родиле" је и повод да са њим данас разговара колегиница Милена Милићевић.

Општина Чукарица добија ново позориште! Велика сала Културног центра Чукарица, некадашњег биоскопа "Шумадија", ускоро ће постати нова позоришна сцена града. Комплетну реконструкцију објекта урадиће општина Чукарица, обележавајући на тај начин "Годину културе". Чукарица је општина са преко 200 000 становника, што је један од разлога да постане центар богатих позоришних активности, а шта је још повод ове акције сазнаћете од Вање Савић.

"Нема проблема" - поштапалица је коју користимо сваки дан али да ли заиста проблеми могу сасвим да нестану или све време само мењају облик? Колико су проблеми последица нас самих а колико друштва у којем живимо и да ли је решење у промени нашег става? О феномену проблема у рубрици "Мода 202" прича нам колегиница Оливера Перић.

"Ноћ вештица" нам иде у сусрет па се јавља питање - зашто Срби не могу да брендирају Саву Савановића онако како су то Румуни урадили са својим најпознатијим вампиром, грофом Дракулом? Био би то добар мамац за туристе а читав догађај бисмо назвали "Вампиријада". Продаваћемо брашно, мед, па и пиће са Савиним ликом: крекер и Савина препеченица - Капи огња! Детаље сазнајте у рубрици "Квака 202", колеге Драгутина Роквића.

Термин од 12.40 резервисан је и овог уторка за рубрику "Перино перо". Као што сте већ навикли, подсећамо се бисера хумора и сатире Петра Лазића, који савршено осликавају свет око нас и свет у нама.

Ако волите моду и дизајн онда знате ко је Роксанда Илинчић. Рођена је у Београду, где је упоредо студирала архитектуру и примењену уметност. Убрзо уписује мастер студије у Лондону, где јој је предавао познати професор Луис Вилсон. Списак звезда са којима је сарађивала је подужи: Гвинет Палтроу, Кејт Бланшет, Кејт Хадсон, Ема Стоун, Маргарета Мисони, Кристина Ричи, Емил Блант а ту су и чланови краљевске породице Карађорђевић. Често је позивана да дизајнира моделе за гала вечери и изложбе, креирала је хаљинице за ексклузивну колекцију "Барбика" које су се продавале у Лондону, чиме је још једном доказала да је прави амбасадор наше земље. Рубрику припремила Оливера Перић.

У Новом Саду ће бити покренуто бесплатно психолошко саветовалиште за самохране родитеље и децу. Ова иницијатива је резултат вишегодишњег спровођења пројеката Психолошког саветовалиште за децу разведених родитеља "А где сам ту ја?" као и "Саветовалишта за самохране родитеље". Подршка се састоји од саветодавног рада са самохраним родитељима и паралелног рада са њиховом децом. Овим је омогућено и деци и родитељима да се ефикасније суоче са ситуацијом развода, раставе или губитка једног родитеља и науче да се успешно прилагоде на нову животну околност. Детаљније о томе са координатором пројекта, Весном Премић.

Водитељ: Миодраг Стошић
Водитељ "202 повода": Милена Милићевић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво