Повишен тон

Рад посредством Интернета – тржиште из снова за талентоване и вредне у Србији?

Бити фриленсер или „слободни стрелац" у својој професији и бранши није нешто измишљено пре коју годину. Рад од куће или одакле год пожелимо јесте сан снова за многе, а за друге то је рад без перспективе, сигурности и „нормалног" пословног окружења.
Да није све тако црно-бело и да се могућности отварају тамо где ми пожелимо а не Министарство за рад, показаће неколико прича људи који су своје успоне у професионалном смислу доживели кроз рад за компаније из целог света на тржишту рада које је такође на светском нивоу. Било да сте талентовани за креативно и истраживачко писање, веб дизајн, програмирање и развој софтвера и апликација, архитектуру, анимацију или нешто друго, знате још неки језик сем српског и знате основе рада на рачунару - већ сте стасали за рад онлајн.
Које су предности и евентуалне мане, како изгледа бити део платформи које посредују у спајању клијената и заинтересованих за посао, зашто је много тога што мислимо да знамо о оваквом раду предрасуда а шта ће вас изненадити, чућете од Тамаре Гаврић, архитекте и амбасадора платформе „Upwork" у Србији, као и неколико искустава људи који су успели да се прилагоде и напредују на великом тржишту, па тако и нађу идеалне послове за себе.
Књижевници за децу и одрасле, драмском писцу и преводитељки Мирјани Стефановић данас је рођендан, зато јој иза 15 часова посвећујемо рубрику „Датум, време, место".
А још један датум је 11. новембар, до када у Дому културе „Студентски град" траје изложба поводом 80 година од излажења чувеног часописа „Студент". Зашто је он био важан за тадашњи академски дух слободе и напретка, као и солидарности са простим народом, слушате у другом сату емисије. 

Водитељ: Круна Пинтарић

Повишен тон Повишен тон

Autor:
Београд 202

Од понедељка до четвртка отварамо теме које нас муче и боле, оне о којима избегавамо да разговарамо aли и оне о којима разговарамо повишеним тоном. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво