Сваштара

Европска унија уводи нови систем за одобравање путовања и боравка у државама чланицама. На листи оних за које ће важити нова правила су и земље западног Балкана.

Ово, међутим, не значи поновно увођење виза. О чему је реч и шта то тачно значи за грађане Србије који путују у Европу, сазнаћете у 202 повода од Ружице Зоркић Радичевић.
Наш гласник Милица Ђилас ће се јавити са Међународног сајма књига, који је синоћ свечано отворен у Београду. Трајаће до 29. октобра уз учешће преко 450 домаћих и иностраних излагача, а два дана су предвиђена за породичне посете. У истом термину трају и Сајам образовања и наставних средстава и Сајам информисања, комуникација и маркетинга.
Љубитеље филма ћемо обрадовати најавом филмске ревије „Cinemafest", која ће од 2. до 8. новембра бити одржана у Београду, Крагујевцу и Нишу. Биће приказано десетак атрактивних наслова. Поред осталих, публика ће ексклузивно видети и филм Вудија Алена "Wonder Wheel", месец дана пре почетка америчке биоскопске дистрибуције.
У рубрици „Много смо најјачи" угостићемо Бојану Миленковић, најмлађу чланицу златне одбојкашке репрезентације Србије. Она ће, несумњиво, бити актер многих будућих подвига наше женске одбојке, а чућемо шта је то што је чини јаком. Забележио Дејан Булајић.
И данас ће вас кроз ауторску причу под називом „Велики бљак" насмејати Миодраг Стошић. Одговара на питања да ли још увек важи старо правило да си богат онолико колико језика знаш, или су можда људи који знају много језика у најбољем случају - рецепционари? 
Пре само неколико деценија, ретко ко је спавао мање од 7 сати. Данас више од трећине људи спава краће, што може да забрине ако се узме у обзир утицај сна на опште здравље. Колико је спавање важно, које проблеме изазива мањак сна и у каквој је вези са лепотом, тема је рубрике „Да си жив и здрав". Припремила Милена Милићевић.

Водитељ: Весна Парезановић Алексић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво