Ars, Artifex

Усрећивање, или Десет сати за Дантеа, пројекат је преводиоца Коље Мићевића, песника и музиколога, јединог у историји који је Дантеа превео на два језика – прво на француски, затим и на српски.

Усрећивање почиње сутра у подне, у Академском позоришту Бранко Крсмановић у Балканској улици, и трајаће до десет увече, са циљем да се Дантеова поема у целости приближи слушаоцима. Читаће се најзанимљивији делови Божанствене комедије, од првог стиха Пакла, до оног последњег Раја. Са детаљима програма у данашњем Арсу ће нас упознати Коља Мићевић.
Међународна изложба под називом Мозаик као савремена уметност отворена је у галерији Народне банке Србије, а састоји се од репрезентативних дела најпознатијих светских мозаичара. Избор је први пут представљен у Бечу 2014. године, и даје нови увид у медијум мозаика као средство изражавања савремених уметника. О идеји да ови радови буду представљени публици у Србији, и o уметности мозаика уопште, са Ланом Николић разговарала је организаторка Оливера Гаврић Павић.
''Београд који нестаје'' - серија фотографија прозора и портала са старих градских лепотица у пропадању, ухваћена је објективом Душка Вукића, заљубљеника у град. ''Када сам, након три месеца одсуствовања, прошао познатим улицама Неимара и видео да кућа и дворишта које сам фотографисао током пролећа већ те јесени више није било, одлучио сам се за ову изложбу'' каже аутор. Ви је можете погледати од суботе увече, када се отвара у Пароброду, а Душка Вукића можете чути у данашњој емисији.

Кроз емисију води Александра Гловацки.

Ars, Artifex Ars, Artifex

Autor:
Београд 202

Ars, artifex најављује, прати, коментарише ars/уметност и artifex/уметника. Брзо, кратко, критички - да будете у току. Емисију уређује Александра Гловацки. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво