Сваштара

О казнама за нарушавање јавног реда у „202 повода“

Према најавама из Скупштине Србије, на дневном реду ускоро ће се наћи измене Закона о јавном реду и миру, које предвиђају драконске казне за све облике "шенлучења" тј, пуцања из ватреног оружја поводом неког славља, бацања петарди, паљења бакљи и сличних облика прослављања на улицама, спортским догађајима, свадбама и сличним приликама. Предвиђена казна за такав прекршај је 100 000 динара, па се поставља питање да ли је она примерена нашем стандарду с обзиром да је досадашња пракса показала да драконске казне не успевају да спрече одређене облике девијантног понашања. Чућемо шта о томе кажу правници, а шта они на које се ова казнена политика највише односи - навијачи. Рубрику „202 повода" припремио колега Слободан Игрутиновић.

Да ли сте знали да здрава храна некада уме да постане отровна? Намирнице биљног порекла које важе за веома хранљиве и здраве, у неким условима могу да постану јако штетне по нас. Зато морамо да знамо када и у којим стањима конзумирамо оно што нам се нуди. О томе, у рубрици „Да си жив и здрав", колегиница Дејана Јочовић.

Радови у парку на Ушћу, за које је речено да ће по завршетку реконструкције за неколико година потпуно изменити изглед тог дела града, за сада добро напредују. Пре три месеца започети су радови око Музеја савремене уметности који би требало да буду завршени до 20. октобра, како су најавили градски челници. О томе докле се стигло на овом пољу са лица места ће нас информисати колегиница Марина Зец.

Викенд нас зове на места где је добар провод али пре тога морамо знати шта се и где занимљиво дешава. Ко свира вечерас на концерту поводом Дана ослобођења Београда, а ко су учесници другог „Бомб музичког фестивала" у Ковину, ко ће пред публику на новосадском Октобарфесту - све ћете то сазнати у рубрици "Пази, свира се!", колеге Владимира Тодоровића.

Фудбалери Партизана и Црвене звезде јуче су одмеравали снаге у дуелима Лиге Европе. Данас у рубрици ''Много смо најјачи'' слушамо Зорана Тошића, српског фудбалера, који игра у везном реду Партизана. Члан је фудбалске репрезентације Србије. Познат по надимку Бамби. Прилог припремила мр Биљана Шујдовић.

Водитељ: Миодраг Стошић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво