Повишен тон

У многим градовима Србије број јавних тоалета могуће је, једва, набројати на прсте једне руке а колико их је функционално је друго питање.

Да јавни тоалет може да има радно време и то од 7 до 14 часова уверили су се Чачани а овакав потез надлежни правдају економским принципима или како су неки Чачани духовито приметили "нужда није исплатива".
Када смо већ код исплативости, немогуће је заобићи случај тоалета на железничкој станици у Краљеву у чије је реновирање 2007. године Железница уложила око 75.000 евра а више од годину дана је закључан јер нема ко да га одржава.
О недостатку јавних тоалета у градовима Србије, "авантури" уласка у исте али и навикама у вези са њиховом употребом у „Повишеном тону" разговарамо са Вукицом Лазовић, новинарком "Гласа западне Србије", Стојаном Спасићем, директором сектора одржавања хигијене у ЈКП Медијана Ниш и Марком Ранчићем, Нишлијом који тренутно живи у Базелу и који је са својим суграђанима организовао помало необичну акцију не би ли скренули пажњу градским властима на проблем са јавним тоалетима.

Након 15 часова причамо о највећем међународном скупу у области савременог плеса "Nomad Dance Advocates" који ће бити одржан у Београду, 20. и 21. октобра, уз учешће бројних међународних и домаћих стручњака. Том приликом у Београд ће доћи Роберт Алађозовски, нови министар културе Македоније, представници министарстава културе Словеније, Хрватске, Бугарске, Аустрије, Француске и Шведске, градских управа Загреба, Софије и Скопља, као и стручњаци из области плеса из двадесет европских земаља и Сједињених Америчких Држава.

На данашњи дан 1932. године основан је Коларчев народни универзитет у Београду, задужбина Илије Милосављевића Коларца и томе посвећујемо рубрику „Датум, време, место".

Емисију уређује и води Ивана Весић.

Повишен тон Повишен тон

Autor:
Београд 202

Од понедељка до четвртка отварамо теме које нас муче и боле, оне о којима избегавамо да разговарамо aли и оне о којима разговарамо повишеним тоном. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво