Ars, Artifex

Групна изложба радова домаћих стваралаца „Салон у октобру”, чланова Улуса и Улупудса, биће отворена читавог октобра у Уметничком павиљону „Цвијета Зузорић” на Калемегдану.

Овогодишњом изложбом почиње пракса организованог окупљања стваралаца из домена ликовних и примењених уметности на овим просторима, а идеја је да има бијенални карактер. Салон je посетила Дејана Јочовић.
Шведски филм "Бјорг и Мекенро" Јануса Меца Педерсена прича је о иконама тениса Бјерну Боргу и његовом највећем ривалу Џону Мекинроу, о њиховом надметању, али пре свега о унутрашњим борбама и стварном животу врхунских спортиста, о којима тако мало размишљамо док гледамо неки важан меч, попут оног историјског који је приказан у филму ''Вимблдон 1980''. Приказ филма, који је актуелан у нашим биоскопима, доноси Јелена Кнежевић.
Дорћолско народно позориште најављује своју трећу премијеру у првој сезони - „Луде ноћи над Совјетским Савезом" по мотивима једночинки Музе Павлове. Духовити призори који описују апсурде система совјетског друштва. Стаљинови трагови у седамдесетим годинама и провера психолошке издржљивости младог Владимира Владимировича Путина. Време комунизма као религије. Како је Путин постао цар, у режији Филипa Гајићa, откриће Соња Тодоровић Шегрт. 

Кроз емисију води Александра Гловацки.

Ars, Artifex Ars, Artifex

Autor:
Београд 202

Ars, artifex најављује, прати, коментарише ars/уметност и artifex/уметника. Брзо, кратко, критички - да будете у току. Емисију уређује Александра Гловацки. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво