Сваштара

Хуманитарна манифестација "Rope of Hope" (Уже наде) којој ће моћи да се придруже Београђани предстојећег викенда, постаје изазов све већем броју људи. Изазов није само у хуманости, већ и у померању личних граница оних који се осмеле да учествују. Шта значи учествовати у овој акцији и ко може а ко не, да се пријави, сазнаћете у 202 повода, када нам долазе њихови представници.

У част 60-те годишњице лансирања космичког брода Спутњик, Музеј ваздухопловства Београд и Руски дом, у сарадњи са Роскосмос, државном космичком корпорацијом Руске федерације, организују изложбу посвећену руској космонаутици и пројекту Спутњик. Изложба ће бити постављена у простору Музеја ваздухопловства Београд: посетиоци ће моћи да се упознају са руским космичким достигнућима и то - на неколико начина. Више о "Спутњику" сазнаћемо од наше гласнице Вање Савић.

Ватерполиста Никола Јакшић, тренутно наступа за Ференцварош, а пре тога је годинама играо за Партизан. Са репрезентацијом Србије освојио је златну медаљу на Светском првенству 2015. у Казању, злато на Светској лиги у Бергаму као најмлађи члан у репрезентацији Србије, 2016. злато на Европском првенству, у Светској лиги и на Олимпијским играма. Ове године, освојио је најпре бронзану медаљу на Светском првенству, а потом на Универзијади са репрезентацијом златну медаљу. Шта је још открио, сазнаћете у рубрици "Много смо најјачи", коју је припремила Вања Савић.

Трећи Belgrade Riot Fest ће бити одржан 21. октобра у Дому омладине Београд. Наступиће бендови: Биртија, Drink Or Die, Жута минута, Штаб и Цепени Ћунци, а као хедлајнери најављени су легендарни панкери из Велике Британије - The Last Resort, име које је добро познато свима који су пратили и прате панк сцену.

Ако упркос свим идејама које вам нудимо да изађете из куће и искористите ово михољско лето, одлучите да останете - онда предлажемо физички рад у кући! Наиме, једно европско истраживање је показало да, у просеку, одрасла особа недељно проведе 11 сати радећи кућне послове и тако сагори 2.345 калорија, и да се тајна доброг изгледа и здравог живота може открити и у чишћењу куће. Иначе, за добро здравље препоручује се два и по сата умерене физичке активности недељно. Детаљан списак кућних послова са бројем калорија које трошимо радећи их, чућете у рубрици „Да си жив и здрав" коју је припремила Весна Парезановић Алексић.
У сатиричној рубрици „Квака", нашег колеге Драгутина Роквића, у центру пажње је музички дар наших политичара. Потврђено је, кажу познаваоци да су добили похвале да су чак бољи музичари него политичари.

Водитељ је Душица Мијатовић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво