Повишен тон

Почела је наплата уласка у Национални парк „Копаоник“. Приход од еколошке таксе Национални парк ће користити за уређење излетишта, пешачких стаза и делатности заштите флоре и фауне.

Министарство животне средине је одобрило свим заштићеним подручјима у Србији да наплаћују таксу моторним возилима која пролазе кроз њихову територију, а до сада је само НП Копаоник искористио ту могућност. Реакције на ову новост су различите, много је оних који су непријатно изненађени, најпре зато што сматрају да је већ превише новца потребно за зимовање и без "таксе за улазак" али неки истичу и да је реч о принципу. О каквом принципу је реч, да ли свуда на свету постоји пракса наплаћивања улаза у заштићена природна добра, јесмо ли ми посебно алергични на реч такса али и где све плаћамо улаз и зашто је већ годинама у жижи интересовања полемика у вези са наплаћивањем улазница у Цркву Светог Ђорђа на Опленцу за "Повишен тон" говоре Бојан Миловановић, директор Националног парка Копаоник, Драган Јовановић, председник Скупштине општине Топола и члан Управног одбора Задужбине на Опленцу и Јован Вучковић, туристички новинар.
Фестивал "Дани Данила Лазовића", који чува успомену на лик и дело глумца Данила Лазовића, биће пети пут одржан од 18. до 21. октобра у Прибоју и то под слоганом "Живимо поезију". Са програмом овогодишњих "Дана Данила Лазовића" упознаће нас Милорад Дамњановић, директор фестивала, након 15 часова.
На данашњи дан 1922. године, рођен је Борислав Михајловић Михиз, српски књижевник, песник, књижевни критичар, драмски писац и њему посвећујемо данашње издање рубрике „Датум, време, место".

Уредник и водитељ: Ивана Весић

Повишен тон Повишен тон

Autor:
Београд 202

Од понедељка до четвртка отварамо теме које нас муче и боле, оне о којима избегавамо да разговарамо aли и оне о којима разговарамо повишеним тоном. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво