Сваштара

Цане „Партибрејкерс“ у 202 повода

Супер-група "Шкртице" наступа у Дому омладине Београда 3. новембра. Концерт је заказан у сали "Американа", тачно на месту где су чланови овог бенда одржали свој први заједнички наступ пре три године. Зоран Костић Цане, певач „Шкртица", је данас са нама па ћемо искористити прилику да, поред најаве концерта, разговорамо и о успеху њиховог деби албума, порукама које албум доноси и због којих представља "чистокрвно рок штиво". Разговор води колегиница Ружица Врховац.

Београд је решио да узврати ударац вишемесечним гужвама. Да би се смањиле гужве и приградске општине повезале са престоницом, град Београд ће уложити у алтернативни превоз - "Беовоз". Јавно Предузеће "Инфраструктура Железнице Србије" је започело радове на обнови појединих деоница и реконструкцији железничких станица, а прве две линије требало би да се укључе у саобраћај већ на пролеће. Реконструкција перона у Раковици је у току, а у току је модернизација пруге до Ресника и одатле до Ваљева. Детаљније о томе, колегиница Милица Ђилас.

Да ли живимо у времену полтрона? Овај израз означава тип човека који, чини се, постоји и опстаје у свим временима, где год постоји хијерархија. Нико за себе неће рећи да је полтрон али је чињеница да ова категорија запослених свуда постоји. Како тај "шефов човек" успева да опстане и преживи и на чему се базира његова лојалност прича нам, у рубрици "Мода 202", колегиница Оливера Перић.


Да ли сте чули за недавно истраживање које показује да је делу популације који има завршен факултет, живот просечно дужи 9 година него код припадника оног дела који нема ни средњу школу? Новине пишу и да је холандски премијер Марк Руте отишао бициклом да обавести краља Александера да је састављена нова влада. Феномене наше стварности вивисекцира и данас у рубрици "Квака 202" колега Драгутин Роквић.

Рубрика "Перино Перо" нуди вам одабране хумористичке фрагменте из култних емисија аутора Петра Лазића. Присетимо се бисера духовитости из емисија које смо волели, као што су: Индексово радио позориште, Црно бели свет, Бре 202, Црна рупа а све је то припремио Срђан Стојиљковић.

Иван Гајић, машински инжењер, предаје практичну наставу заваривања својим ученицима у ОШ "Колубара" у Лазаревцу. За државна и међународна такмичења припрема своје ученике у више него скромним условима. Школска радионица у којој вежбају једва да има све машине и материјале. Ипак, ученици ове школе, освојили су два трећа места на Европском првенству у Словачкој и Светском првенству у Кини. Зато га сматрамо правим амбасадором наше земље.

Да ли сте спремни за тркачу стазу ових дана? Почело је пријављивање за први Београдски полумаратон, који ће бити одржан 3. децембра. Такмичари ће се надметати у трци на 21,1 километар и трци на 10 километара. Сви заинтересовани би требало да што пре обезбеде себи место у једној од трка, јер је број ограничен на по 2.000 тркача, укупно 4.000 учесника. О томе разговарамо данас са директором Маратона, Дејаном Николићем.

Водитељ: Миодраг Стошић
Водитељ "202 повода": Ружица Врховац

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво