Широм затворених очију

Премијерно: нови албум легендарне Поп Машине! Гост: Роберт Немечек, оснивач и вођа рок групе “Поп Машина”

"Поп Машина" је седамдесетих година уживала огромну популарност и готово фанатичну подршку љубитеља новог рок звука, а у исто време била је готово потпуно игнорисана од стране медија. Са вишедеценијским закашњењем, излашло је ново дискографско издање групе под називом "На друму за хаос 1972-2017", а у издању Multimedia Music.
Група "Поп Машина" је кратко постојала и нагло престала са радом. Данашњи технички услови су омогућили да се сви снимци дигиталним ремастерингом освеже и учинине да звуче боље него икада раније. На снимцима "На друму за хаос 1972-2017" ништа није додавано нити доснимавано. Свака нумера је поново ремастеризована и све је направљено да се диск слуша у континуитету, као једна ствар, пошто су све нумере спојене у једну целину. Продукцију овог албума потписује тандем "Немечек и син".
Слушаоци ће имати прилике да потпуно премијеро преслушају албум и дају своје утиске. Роберт ће причати и о томе како је нови албум "На друму за хаос 1972-2017" требало да буде издат пре 40 година? Како се некада долазило до прве плоче? Како изгледа заједнички рад две генерације музичара? Затим ћемо сазнати и зашто за забавну музику некадашње Југославије са краја шездесетих и почетком седамдесетих година прошлог века рок музика није постојала, већ се све сврставало у поп музику?

Аутор и водитељ: Тања Гајовић
Музички уредник: Милош Георгијевић

Придружите нам се и ви. Број телефона на који можете упутити поруку је 064 0202 200, а мејл можете послати на program202@gmail.com или нам се придружите на фејсбуку или твитеру.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво