Повишен тон

Тема која не престаје да заокупља јавност и изазива опречне реакције, а с времена на време избије и у жижу интересовања је употреба родно осетљивог језика у јавном говору.

Многи сматрају да родно осетљив језик представља једну од манифестација политички коректног говора, али и важан аспект родне равноправности а постао је и ставка многих законодавних текстова или бар препорука. Често је у оптицају питање на који начин постићи родну равноправност у језику али још чешће има ли у језику потребе за тим или нам је она наметнута и ако јесте, чиме? На ова питања у "Повишеном тону" одговоре ће понудити др Јелена Филиповић, професорка Филолошког факултета Универзитета у Београду и Милан Милошевић, новинар и један од аутора књиге "Новоговор".
После 15 часова водимо вас у Париз. Скоро... „Додир Париза", Међународни конгрес и сајам козметике, неге косе, естетике и здравља сваке године има два издања, пролећно и јесење. Реч је о највећој манифестацији ове врсте у региону, која окупља произвођаче, представнике и дистрибутере најпознатијих светских брендова козметичких и фризерских кућа. Значајан део манифестације посвећен је и здрављу и превентиви а шта још очекује посетиоце откриће нам Тијана Зарић, пи-ар конгреса.
Рубрика "Датум, време, место" данас је посвећена Јовану Цвијићу, српском географу, председнику Српске краљевске академије и ректору Универзитета у Београду.

Емисију уређује и води Ивана Весић.

Повишен тон Повишен тон

Autor:
Београд 202

Од понедељка до четвртка отварамо теме које нас муче и боле, оне о којима избегавамо да разговарамо aли и оне о којима разговарамо повишеним тоном. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво