Сваштара

У „202 повода“ гостује главна и одговорна уредница Радио Београда 202.

Снежана Грујић најављује нову рубрику "Перино перо", посвећену недавно преминулом колеги Петру Лазићу. У рубрици ћемо сваког уторка, од 17. октобра, у Сваштари емитовати одабране хумористичке фрагменте из култних емисија аутора: Индексово радио позориште, Црно бели свет, Бре 202, Црна рупа....

Декоративна расвета је већ постављена широм града па Београђани остају затечени украсима у Кнез Михаиловој улици. Центар града изгледа као да су новогодишњи и божићни празници на прагу, осим што нема снега, а пролазници су у лаким јакнама. Тачан датум укључивања декоративне расвете још није познат, а у "Јавном осветљењу" наводе да је на њима само да заврше њено постављање у целом граду до 5. новембра. Са београдских улица се јавља наша гласница Вања Савић.

Сава Ранђеловић је ватерполо почео да тренира у Нишу са седам година. Од ове сезоне члан је ОСЦ из Будимпеште, а од када је ушао у сениорски државни тим Србије редовно осваја медаље. На једанаест узастопних великих такмичења освојио је исто толико медаља, од чега чак 10 златних. Са Савом Ранђеловићем је разговарала колегиница Вања Савић, за рубрику "Много смо најјачи".

Филмска ревија CINEMAFEST, која је по узору на некадашњу CINEMANIJU покренута прошле године, одржаће се по други пут, од 2. до 8. новембра у великој сали Сава Центра и биоскопима CINEPLEXX у Београду, Крагујевцу и Нишу. О програму ове филмске ревије, говори Јадранка Јанковић Нешић.

Тема рубрике "Да си жив и здрав" је „њено величанство"- Паприка. Црвена, жута, зелена, бабура, кратка месната или мала, љута - саставни су део сваке кухиње, а по очуваности корисних састојака најбоља је свежа. Сирова паприка, као и спремљена у јелима, помаже у лечењу многих болести и тегоба. Њени састојци, на људски организам делују као антидепресив, антисептик, диуретик и моћан афродизијак. Шпанци је такође обожавају и имају свој Институт за паприку, док у француској постоји Школа за паприку. Списак болести на које делује је подужи. Све ћемо сазнати од Весне Алексић.

Наш фудбалски арбитар Милорад Мажић је већ дуги низ година без премца најбољи српски судија, а у последње време је почео да добија заслужене похвале на међународном нивоу. Иако тренутно важи за најбољег судију на свету, у последње време налази се на удару критика „Гробара" и „Делија". У чему је „Квака", открива нам колега Драгутин Роквић.


Водитељка: Душица Мијатовић

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи