Сваштара

Дел Арно Бенд у 202 повода: концерт у "Божидарцу"

"Дел Арно Бенд" отвара нову концертну сезону у "Божидарцу" 14. октобра. У госте нам тим поводом долази перкусиониста бенда - Марин Петрић. Бенд је недавно са Хорнсманом Којотом објавио песму "Још увек има наде". Песма "заразно" шири позитивну енергију и оставља утисак да ће се наћи решења за низ озбиљних проблема на које Дел Арно Бенд скреће пажњу у песми "Љут сам" која је објављена нешто раније. Са гостом разговара колегиница Ружица Врховац.

Од 10. до 20. октобра Београдска филхармонија организује циклус концерата за децу под називом „Путовања миша Мије". По стиховима Лазе Лазића које интерпретира глумица Милена Моравчевић, миш Мија путује кроз Шпанију, Велику Британију, Италију, Француску, Немачку и Србију. Кроз карактеристичне примере из музичке литературе филхармоничари приказају особености тих земаља, а путовања миша Мије деца ће моћи да прате и на илустрацијама Јелене Косовац Савић. Београдска филхармонија ће свирати за млађе школарце радним данима од 10.00 и 12.00, а дириговаће Александар Којић. Детаљније о томе колега Петар Протић.

Успех је нешто чему сви тежимо, у различитим пољима живота. Ипак, знамо ли шта је успех? У Британији воле да кажу да се успех добија искључиво тешким радом и да је успех без труда пука срећа а не нешто што смо заслужили. Колико успех зависи од угла гледања на њега а колико од нас самих прича нам колегиница Оливера Перић.

Да ли сте чули да је у Ваљеву лопов покрао јавног извршитеља? С друге стране Министарство енергетике почиње са топлим пробама што може, веровали или не да угрози вашу везу ако не будете били опрезни. А на улицама билборди једне банке због којих је она заратила са осталим банкама. Ко кога јаше и черупа у земљи Србији прича нам, у рубрици "Квака 202" колега Драгутин Роквић.

Јелена Јанковић, водећа плесачица салсе, у групи "Хавана Белградо", заљубљена је у овај кубански плес. Каже да је енергија оно што им даје печат и што их краси и због чега су освојили прво место на Светском првенству и три Европска првенства.
Прву награду су освојили у Минхену 2010. године. На међународном такмичењу у латино плесу у Новом Саду, где су освојили и жири и публику, такође односе прву награду а успех су поновили и у Штутгарту и показали зашто их сматрамо амбасадорима наше земље. Прилог припремила колегиница Оливера Перић.

Светско јуниорско првенство у самбоу одржава се ове године у Новом Саду, од 12. до 16. октобра, уз учешће преко 500 такмичара из 80 земаља. Организатор овог спортског спектакла биће клуб "Спортикус" из Новог Сада, а шта нас све очекује током та четири дана сазнаћемо данас из прве руке, у разговору са председником Самбо савеза Србије, Татјаном Тривић.

Водитељ: Миодраг Стошић

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи