Визија

У Етнографском музеју вечерас почиње 26. Међународни фестивал етнолошког филма и до 14. октобра у три селекције биће приказано 58 остварења из 30 земаља.

Ова јединствена филмска смотра већ 26 година пружа нам прилику да се упознамо са најневероватнијим пределима и причама из целог света. Фестивал ће бити отворен пројекцијом шпанског филма "Ткање прича" Кларе Калвет, а у програму су и: "Последњи плес" редитеља Дијега Диноченца из Италије, поетична и потресна прича о дечаку који је провео детињство у храму учећи плес посвећен боговима, као и "Као што иду ђевојке" о последњој вирџини у Црној Гори, који је снимљен у сарадњи Етнографског музеја у Београду и Колумбија колеџа у Чикагу. У сарадњи са Универзитетом Свинбурн и Регионалним уметничким центром Баркли биће представљена аустралијска кинематографија, а у сарадњи са Балканским документарним центром из Софије биће организована радионица "Нове технологије и нематеријално културно наслеђе". Све о 26. Фестивалу етнолошког филма сазнаћете у разговору Весне Душковић, селекторке и музејске саветнице и Јелене Кнежевић, која је и водитељ данашње емисије.
Визија Визија

Autor:
Београд 202

Социо-културолошки магазин, који прати савремене друштвене феномене. Емисију уређују мр Љубица Крминац (култура) и Александра Гловацки (уметност). [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара