Повишен тон

Резултати истраживања које је Аутономни женски центар спровео у средњим школама у десет градова у Србији показали су да сваки четврти младић сматра да "један шамар није насиље". Сексуално узнемиравање као део шале и одрастања је такође потпуно прихватљиво за сваког четвртог младића, док тек свака двадесет пета девојка мисли исто.

Резултати овог истраживања су објављени у скоро свим медијима, неки су их пренели и уз додатна "објашњења" попут "шокантно, млади подржавају сексуално насиље", дељени су по друштвеним групама, коментарисани на најразличитије начине, од тога да изазивају неверицу до оних попут ''ништа друго нисмо ни очекивали''. До каквих су још сазнања дошли аутори истраживања али и колико су честа оваква истраживања код нас, како утичу на нашу перцепцију посебно када се узме у обзир њихова "медијска дорада", да ли је и у овом и у свим другим случајевима у питању подржавање или и толерантност и прећутно подржавање насиља, шта су предуслови за сузбијање оваквих ставова и шта смо по том питању учинили у "Повишеном тону" разговарамо са Сањом Павловић из Аутономног женског центра, Драганом Попадићем, социјалним психологом и Весном Ненадић Јевтић, психологом.

Поводом обележавања 10. октобра Светског дана менталног здравља, Институт за јавно здравље Војводине у сарадњи са преко 30 партнерских установа и удружења, организује Фестивал менталног здравља. Фестивал ће бити одржан у СПЕНС-у, 9. и 10. октобра од 17 до 20 часова а о теми, садржају и програмима овогодишњег фестивала разговарамо након 15 часова.

На данашњи дан, 1892.године рођен је Иво Андрић и њему посвећујемо рубрику "Датум, време, место".

Уредник и водитељ: Ивана Весић

Повишен тон Повишен тон

Autor:
Београд 202

Од понедељка до четвртка отварамо теме које нас муче и боле, оне о којима избегавамо да разговарамо aли и оне о којима разговарамо повишеним тоном. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара