Сваштара

Истраживања показују да се у Србији антибиотици не користе рационално, а по учесталости коришћења те врсте лекова наша земља је сврстана међу водеће у Европи.

Када се разболимо често сами себи поставимо дијагнозу, а брзи темпо свакодневног живота од нас захтева што бржи опоравак. Тада посежемо за антибиотицима, и то на своју руку, не консултујући се са лекарима. Оно о чему не размишљамо јесте да нерационална употреба антибиотика може да продужи лечење, понекад и нанесе више штете него користи. На то ће нас у 202 повода подсетити и стручно посаветовати фармацеуткиња апотеке "Београд" Ирена Митровић.
Фудбалска репрезентација Србије пропустила је прву меч-лопту за пласман на Светско првенство у Русији, пошто је у Бечу поражена од Аустрије. Играчи ће морати да смогну снаге и пред својим навијачима вечерас савладају Грузију и остваре сан сањан осам година. Један од њих биће и Стефан Митровић, наш гост у рубрици "Много смо најјачи". Забележио Дејан Булајић.
Вања Стаменковић ће посетити пијацу "Бајлони" и проверити како тече постављање првог контигента нових тезги. Пре ове пијаце, нови радни амбијент су добили закупци продајних места на „Каленићу" и „Видиковцу".
Кокосово уље нам донедавно није било доступно, али сада га можемо наћи у скоро свакој радњи и није више ни толико скупо. Осим што на здрав начин може да унапреди укус слаткиша и побољша укус кафе, кокосово уље се све више употребљава и у козметици. Милена Милићевић ће вам у делу емисије под називом "Да си жив и здрав", предложити како да га употребите у служби лепоте.

Водитељ: Весна Парезановић Алексић

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара