Визија

Еколошка архитектура

Београд је претходна два дана био место окупљања неких од најпознатијих светских архитеката, на првом међународном конгресу „ОДРЖИВА АРХИТЕКТУРА - ЕНЕРГЕТСКА ЕФИКАСНОСТ".
Ова велика манифестација архитектуре и културе је окупила експерте из области архитектуре и урбанизма који су кроз предавања, радионице и изложбу пренели своја искуства и знања кроз приказ рецентих пројеката, дизајнерима, као и студентима и докторантима. Конгрес је, кроз све сегменте, обухватио значајне теме са фокусом на одрживи, еколошки и енергетски ефикасан приступ у архитектури уз употребу обновљивих извора енергије.
„Данас и у будућности свако архитектонско и урбанистичко решење мора да буде одрживо у свим сегментима од пројектовања, планирања, реализације до екплоатације објеката, при чему се истовремено мора обезбедити максимална заштита природних ресурса - земље, воде и ваздуха", што представља социо-културолошки аспект ове теме, рекао је за „Визију", мр Владимир Ловрић, архитекта и председник Организационог одбора Конгреса. 

Аутор прилог је Соња Тодоровић Шегрт.
Емисију уређује и води мр Љубица Крминац.

Визија Визија

Autor:
Београд 202

Социо-културолошки магазин, који прати савремене друштвене феномене. Емисију уређују мр Љубица Крминац (култура) и Александра Гловацки (уметност). [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво