Сваштара

Горан Бајшански, двоструки светски и европски првак у савате боксу, одрекао се европске титуле, да помогне лечење дечака оболелог од леукемије.

Првак света и првак Европе у АСО саватеу, првак медитерана, првак Светског универзитетског такмичења, вицешампион света у комбат саватеу, првак Балкана у комбат савaтeу, првак Светског купа у кик боксу, првак Балкана у кик боксу, Горан Бајшански власник је још двадесетак титула првака државе и Војводине. Овај двоструки светски и европски првак у савате боксу, одлучио је да одустане од одбране европске титуле и новац сакупљен за припреме и одлазак на првенство у Белгији, проследи онима којима је најпотребнији. Са гостом рубрике "Много смо најјачи", разговарала је Вања Савић.

Укључивање приватног здравственог сектора у државни, иновативне терапије, два нова скрининг програма само су део новина у здравству које се налазе у Нацрту закона о здравственом осигурању, чије усвајање очекујемо до краја године. У припреми је читав сет нових закона - о здравственом осигурању, лековима, медицинским средствима, психоактивним контролисаним супстанцама, санитарном надзору, прекурсорима, заштити становништва од дуванског дима, предметима опште употребе и трансплантацији. Синдикати имају озбиљне примедбе али нека решења поздрављају, каже за наш програм, председник Синдиката здравства и социјалне заштите, др Зоран Савић. О најбитнијим изменама у Закону и како ће се одразити на грађане, тема је којом ћемо се бавити у "202 повода", коју припрема колега Слободан Игрутиновић.

Други део изложбе цвећа "Београдска јесен" у парку Мањеж траје до 8. октобра, најавили су организатори из Удружења узгајивача и љубитеља цвећа Србије.
Сви који пожеле нешто да купе на изложби, могу да остваре попуст од 10 до 30 одсто, у зависности од штанда али и да добију бесплатне савете за садњу и гајење биљака. Како да припремимо собно цвеће за зиму, рећи ће нам наша гласница Милица Ђилас која се јавља са ове изложбе цвећа.

Више од трећине живота проводимо у спавању. Одмор и целокупно здравље организма зависе од тога у ком положају спавамо и шта радимо пре него што се ушушкамо у топао мекан кревет. Јесте ли икада размишљали колико је важан положај у којем спавамо? Према резултатима бројних студија, најбољи положај за спавање је на левом боку из више разлога, које вам открива Весна Алексић у оквиру рубрике "Да си жив и здрав".

У рубрици "Квака", колега Драгутин Роквић тумачи свет у којем живимо на сатиричан начин. Један од повода за размишљање је одлука градских власти Париза, да у октобру забране употребу аутомобила и тако један дан у месецу пусте пешаке да иду свуда слободно.


Водитељ је Душица Мијатовић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво