Повишен тон

Квалитет меда у Србији – има ли „слатке“ будућности у пчеларству?

Мед је производ који је драгоцен за здравље али и профитабилна грана прехрамбене производње. Његову репутацију у Србији нарушава спорадична појава меда лошијег квалитета или нечега што у свом саставу заправо има вештачки додате пчелиње ензиме, глукозни или кукурузни сируп, адитиве и боје. Међутим, постоји више начина на које се пчеларска удружења у сарадњи са Министарством пољопривреде, ветеринарском и тржишном инспекцијом, Хемијским факултетом и Привредном комором Србије боре против кривотвореног меда. Причамо о томе како препознати добар мед и да ли такав углавном и конзумирамо, шта државне институције раде када је реч о провери квалитета и има ли могућности за напредак и профит када је реч о домаћим пчеларима, а за Двестадвојку су на ту тему говорили Милена Стевановић из Савеза пчеларских организација Србије, мр Мирјана Мишчевић, саветница у Удружењу за сточарство и прераду сточарских производа/групација за пчеларство Привредне коморе Србије и Љиљана Ивањац из Управе ветерине.

Данас почиње јубиларни, 50. међународни сајам ЛОРИСТ а два дана касније исту годишњицу слави и Међународни сајам туризма. Они ће на Новосадском сајму окупити бројне излагаче у областима хортикултуре, екологије, лова, риболова и коњарства, а о детаљима ћемо иза 15 часова причати са генералним директором НС Сајма, Слободаном Цветковићем.

Рубрика „Датум, време, место" Милице Ђилас, у истом сату, биће посвећена југословенској поп и џез певачици Нади Кнежевић, рођеној на данашњи дан.

Водитељ: Круна Пинтарић

Повишен тон Повишен тон

Autor:
Београд 202

Од понедељка до четвртка отварамо теме које нас муче и боле, оне о којима избегавамо да разговарамо aли и оне о којима разговарамо повишеним тоном. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво