Ars, Artifex

Редитељ Вејн Робертс вечерас ће отворити Фестивал независног америчког филма у Дому омладине, након чега ће бити приказан његов успешни првенац "Кејти каже збогом".

Ову драму о седамнаестогодишњој проститутки из малог шоферског свратишта у Аризони, критика је назвала "бисером америчког независног филмa", а Вејн Робертс је управо завршио и снимање наставка под називом "Ричард каже збогом" у коме насловну улогу игра Џони Деп. О новом филму, о томе како је од писца постао редитељ, о америчком независном филму - омиљеном жанру филмофила, са Вејном Робертсом разговарала је Јелена Кнежевић.

Петар Протић доноси причу са ''Дана отворене уметности'' у Новом Саду. У питању је манифестација која промовише младе визуелне уметнике и историчаре уметности до 35 година; бави се креирањем нове грађанске публике публике кроз интерактивне садржаје у којима учествују и деца. Пројекат су осмислиле четири кустоскиње из Београда, a локације које су одабрале јесу просторије Културног центра Новог Сада и у старoj стрељани Еђшег.

Кроз емисију води Љубица Крминац.

Ars, Artifex Ars, Artifex

Autor:
Београд 202

Ars, artifex најављује, прати, коментарише ars/уметност и artifex/уметника. Брзо, кратко, критички - да будете у току. Емисију уређује Александра Гловацки. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво