Ars, Artifex

“112 година кинеског филма“ назив је изложбе Кинеског музеја филма која је отворена у Југословенској кинотеци.

Изложба која је стигла у Србију после гостовања у Русији, Белорусији, Швајцарској и Америци, представља историјат кинеске кинематографије кроз плакате који су израђени од свиле и фигуре од свиле, а посебан део изложбе је омаж партизанским филмовима из бивше Југославије. Изложбу прати и избор од неколико кинеских филмова.
Самостална изложба слика Жолта Ковача "Благи Боже, Упомоћ, Смрт и друге слике" отворена је у Уметничкој галерији у Крушевцу, а наставак је уметникове праксе представљања уметничких поступака којима промишља феномене савременог друштва.
Уз француске шансоне у четвртак ће у Француском институту бити промовисан нови роман Иване Хаџи-Поповић "Љубичице Леонарда Да Винчија". Књижевница је као мото романа искористила мисао Милоша Црњанског: "Леонардо је из Венеције понео љубичице, а не капу дуждева.", откривајући у каквој су вези историјске личности Гаврило Принцип, Хитлер, Оскар Вајлд, Леонардо да Винчи, љубичице и први аероплани. 

Кроз емисију води Јелена Кнежевић.

Ars, Artifex Ars, Artifex

Autor:
Београд 202

Ars, artifex најављује, прати, коментарише ars/уметност и artifex/уметника. Брзо, кратко, критички - да будете у току. Емисију уређује Александра Гловацки. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво