Визија

Нова промишљања природе и културе.

Један од најактуелнијих светских мислилаца Бруно Латур био је гост Београда где је, на Факултету за медије и комуникације, одржао предавање под називом ''Ка новом мишљењу природе и културе''. Латур је филозоф, социолог, антрополог науке и, како сам понекад себе представља, антрополог модерности. Од седамдесетих година прошлог века је кроз низ емпиријских истраживања у области науке и технике, развио особени аналитички оквир у студијама науке и изградио је кохерентну општу теорију друштва која је данас позната као „актер-мрежа-теорија", „социологија асоцијација" или „социологија превођења". Латурова свестраност огледа се у низу уметничких пројеката у којима је учествовао.
Београдска и загребачка посета Бруна Латура замишљена је као представљање рецентних промишљања ка једном новом поимању природе и културе. Тим поводом Факултет за медије и комуникације и Мултимедијални институт објавили су две свеске његових сабраних есеја и разговора. 

Кроз емисију води Љубица Крминац.

Визија Визија

Autor:
Београд 202

Социо-културолошки магазин, који прати савремене друштвене феномене. Емисију уређују мр Љубица Крминац (култура) и Александра Гловацки (уметност). [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво