Повишен тон

Последња недеља септембра је Међународна недеља глувих и наглувих особа.

Низом активности ова недеља ће бити обележена и у Србији под слоганом "Пуна инклузија са знаковним језиком", чиме се указује да је потпуно укључивање могуће једино када се знаковни језик препозна и поприми широку употребу у друштву.
Посебан проблем у Србији је још увек спровођење раног откривања проблема са слухом јер мање од 10-15 одсто новорођених беба пролази кроз процес скрининга слуха. Зашто је тако, са каквим проблемима се глуви суочавају у свакодневном животу и раду из области људских права, образовања, културе, информационо-комуникационих технологија за "Повишен тон" ће говорити Горица Младеновић, дефектолог, др сц мед Бранка Микић, шеф Одсека за аудиолошку рехабилитацију Клинике за ОРЛ КЦ Србије и Слађана Гордић, председница Градске организације глувих Београда.
Након 15 часова представићемо вам програм „Четвртог АртЛинк фестивала младих талената" који ће ове године под слоганом „На путу до звезда", својим концертима обележити две велике светске звезде класичне музике - Стефан Миленковић и Иштван Вардаи.
Рубрику „Датум, време, место" данас посвећујемо сведоцима историје - Капијама Београда.

Емисију уређује и води Ивана Весић.

Повишен тон Повишен тон

Autor:
Београд 202

Од понедељка до четвртка отварамо теме које нас муче и боле, оне о којима избегавамо да разговарамо aли и оне о којима разговарамо повишеним тоном. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво