Ars, Artifex

Јан Фабр, славни фламански уметник који је својом 24-часовном представом "Олимп" отворио актуелни Битеф у Београду, промовисао је српско издање својих "Ноћних дневника 1985-1991".

У књизи Фабр пише део своје биографије и оставља слике света у комe живимо, пружајући читаоцима увид у размишљања младог уметника. "Ноћне дневнике" Јана Фабра представља Светлана Младеновић.
У Суботици је почео 24. Међународни позоришни фестивал за децу, у оквиру кога до 29. септембра гостују театри из целог света. Публика ће тако имати прилике да види представу позоришта лутака из руског града Туле „Петрушка", по чувеном авангардном балету Игора Стравинског, у којем људи играју лутке. Из Техерана у Суботицу са представом „Кофер и псетанце" и луткама у природној величини долази Позориште „Димак". Први пут на Фестивал долази и позориште из Аустралије. Сиднејско позориште лутака одиграће представу „Нелина крила", истраживање дечјег сна о летењу.
Изложба „Success" сликара Срђана Ђилета Марковића, која представља шест уметникових радова на тему успеха, отворена је у галерији New moment. Илустрације „формуле успеха" у данашњем друштву на Ђилетовим сликама су: разголићене девојке, мафијаши, циркусанти, које он представља с хипнотишућим оп арт ореолима, попут модерних икона. Оп арт слика је документ ограничености људске перцепције. Овај покрет је настао шездесетих година, а базиран је на оптичким варкама. Са Ђилетом Марковићем разговарала је Дејана Јочовић.

Водитељ је Љубица Крминац.

Ars, Artifex Ars, Artifex

Autor:
Београд 202

Ars, artifex најављује, прати, коментарише ars/уметност и artifex/уметника. Брзо, кратко, критички - да будете у току. Емисију уређује Александра Гловацки. [ детаљније ]

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се