Сваштара

Почиње "Београд опен 2017" - међународна манифестација спортских игара која по четврти пут окупља особе са инвалидитетом.

Циљ манифестације је афирмација и унапређивање друштвеног положаја особа са хендикепом. У оквиру "Београд опена" организује се и "Трофеј Београда" у пливању и кошарци у колицима, стонотениски турнир као и Европски куп у парабициклизму. Овој теми посвећујемо 202 повода. Јелена Радивојевић, сарадница Спортског савеза особа са инвалидитетом ће представити низ детаља везаних за поменуту манифестацију која траје од 22. до 24. септембра.

За Београд 202 говори и Дејан Мајсторовић, репрезентативац Србије у баскету у дисциплини три на три. Дејан је освајач светске титуле 2014. и 2015. године, а са њим је за рубрику "Много смо најјачи" разговарала Вања Савић.

Представљамо вам и хуманитарну акцију "Чути и разумети 2017". Наша гласница Марина Зец, јавља се из Културног центра Чукарица где је у току манифестација "Пуна инклузија са знаковним језиком". Поводом светске недеље глувих и наглувих особа, организује се низ догађаја у којима, између осталих, учествују Прљави Инспектор Блажа, глумац Феђа Стојановић, параолимпијац Немања Димитријевић, шаховски мајстор са оштећеним слухом Драган Молдовановић, Доктори Кловнови, инклузивни Хор "ИСОН" и многи други.

Недавно је премијерно изведена представа "Слике из живота Владике Николаја Велимировића - Монах Тадија". Представа се игра у Центру за културу и образовање Раковица и централни је догађај током духовних свечаности "Пут духовности" које Центар организује у сарадњи са манастиром Раковица. Више о представи у последњем сату дружења у којем ћемо вас обрадовати и бесплатним картама.

Ником нису страна меланхолична осећања и лоше расположење. Можда нисте знали да вас из њих може избавити наизглед обична храна коју свакодневно једете. У рубрици "Да си жив и здрав" Дејана Јочовић набраја свима доступне, природне антидепресиве!

У рубрици "Пази, свира се" набрајамо низ концерата који вас могу заинтересовати. "Hendrix Day" и 15. Фестивал светске музике у Панчеву, само су неки од предлога Владе Тодоровића овог петка.

Водитељ: Ружица Врховац

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво