Сваштара

Укључујемо Зорана Терзића, селектора женске одбојкашке репрезентације.

Директно из Азербејџана, са Eвропског шампионата у одбојци, јавиће нам се селектор и упознати нас шансама и надама наших одбојкашица. У "202 повода", с њим ће разговарати колега Дејан Булајић.

Ксенија Радовић ће нам се јавити са Калемегдана, где се у оквиру Дана Европске баштине одржава и недеља Мароканске културе. Крајем септембра прославља се Европски дан језика којим Савет Европе, још од 2001. године подстиче Европљане да уче што више језика, јер изрека каже: "Што више језика говориш - више вредиш". О европском Дану језика говориће Бранка Костић из Француског института.

Аница Тричковић, професорка математике у ОШ "Топлички хероји" из Житорађе, на светском такмичењу "Microsoft HACK the Classroom" освојила је друго место. Поред тога што је један од Мајкрософтових иновативних наставника у Србији, Тричковић је амбасадор Србије у Заједници за научно образовање у Европи са седиштем у Бриселу, а од недавно и амбасадор Србије у организацији која се бави циљевима одрживог развоја, а које су донеле УН. Представиће се у рубрици "Господо, амбасадор Србије", коју је припремила Слађана Савић.

За рубрику Топ Потоп, Јована Јанковић је разговарала са редитељем Владаном Ђурковићем, који јој је саставио листу лепих места у нашем граду, за која вам није потребан новац. Слушајте пажљиво, јер сваки град има по неки овакав кутак, за који зна само неколицина људи.

Скоро свако од нас се у једном тренутку суочи са питањем шта одабрати - професионални успех или увећати породицу. Има ли заиста истине у томе да бурма на руци смањује шансе за напредак у каријери, сазнаћете од Оливере Перић у рубрици "Мода 202".

"Квака" Драгутина Роквића отвориће врата маркета у Немачкој да провери зашто се укида рок трајања многих намирница. То, иначе, нашим домаћицама није страно, али има много тога што би могле да науче од колегиница из Кине које су са задовољством прихватиле иновацију која поправља квалитет живота, домаћица. Више се не жале на кућне послове јер могу коначно да се посвете себи.

Водитељ је Душица Мијатовић.

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи