Ars, Artifex

У Атељеу 212 сутра је премијера представе "Моја ти", у којој главне улоге тумаче: Цеца Бојковић, Тања Бошковић и Горица Поповић.

Ове диве данас у рубрици Соње Тодоровић Шегрт говоре о раду на овом комаду Олге Димитријевић, чију режију потписује Саша Милавић Дејвис. Комад се бави проблемом старосне, идеолошке и сексуалне, те родне дискриминације. Протагонисткиње су старице, неке од њих партизанке, комунисткиње, лезбејке, мајке, свакако жене које су у доба либералног капитализма принуђене на борбу са најразличитијим мушким културним родним нормативима и примерима идеолошке деградације вредности за које су се ове жене цео живот бориле.
Одржана је прва српска промоција књиге Радивоја Цветићанина "Константиновић хроника" о животу и делу писца "Философије паланке". О овој највећој биографској студији савремене српске књижевности, уметности и политике, која садржи преко сто фотографија и хиљаду имена у индексу личности, осим аутора, говорили су: Латинка Перовић, Филип Давид, Милан Влајчић и Гојко Тешић. Извештај са промоције доноси Дејана Јочовић.

Кроз емисију води Петар Протић.

Ars, Artifex Ars, Artifex

Autor:
Београд 202

Ars, artifex најављује, прати, коментарише ars/уметност и artifex/уметника. Брзо, кратко, критички - да будете у току. Емисију уређује Александра Гловацки. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара