Ведри тонови

Дванаестогодишњи Вук Долијановић је ове године уместо у седми разред Основне школе „Раде Драинац“ кренуо у Математичку гимназију где ће нова знања стицати са најталентованијим ученицима основних школа из целе Србије.

„Мислиша из Борче", како су већ прозвали Вука, већ је освајао медаље, такмичио се и у математици, али и физици и информатици а пријемни за седми разред Математичке гимназије положио са максималним бројем поена.
Овај скромни дечак је ипак само дете који воли своје другаре, карате а шта још воли, како се снашао у новој школској клупи, како види своју будућност али и однос према талентованој деци испричаће нам у „Ведрим тоновима".
Верујемо да су многи од вас и сами некада били извиђачи. У том случају, нећемо вам можда открити много тога новог али ћете чути ко су извиђачи данас, има ли разлике између некадашњих и оних који се данас поносе тим именом. У све то али и како изгледају Извиђачке игре Србије упутиће нас Петковић, старешина Савеза извиђача града Ниша.

Дечји културни центар Београда је отворен до 15. септембра због уписа у студије и атељее. Где све могу да завире посетиоци, у чему да се опробају и како да пронађу област у којој би најрадије развијали свој таленат сазнаћете после 15 часова.
Нашу редовну рубрику „Датум, време, место" посвећујемо Богдану Тирнанићу, новинару, есејисти, публицисти, рођеном на данашњи дан.

 

Уредник и водитељ: Ивана Весић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво