Ars, Artifex

Културни центар “Рибница” из Краљева обелажава другу половину августа традиционалном активистичком манифестацијом “Street art”.

Пред публиком су ликовне радионице, сликара и ликовних педагога, којe су намењенe ученицима Уметничке школе, студентима академија и младим љубитељима уметности. У дворишту Француске куће, одржаће се радионица „Бојимо за борбу против насиља" у организацији Удружења ''Феномена'' из Краљева. Учесници имају прилику да слушају о облицима насиља у партнерским везама и како да их препознају. Након тога ће се израђивати стенсил са кратким порукама и цртежима. Поред осталог, у оквиру манифестације, биће представљена књига „Street art Belgrade" Александра Ђорђевића.

Светлана Младеновић припремила је причу о једном од најзначајнијих савремених италијанских писаца - Клаудију Маргису, који је омиљен међу српским читаоцима. У издању Архипелага је објављен његов најновији роман ''Обустављен поступак'' а Маргис је био гост Београда на Фестивалу европске књижевности.

Кроз емисију води Петар Протић.

Ars, Artifex Ars, Artifex

Autor:
Београд 202

Ars, artifex најављује, прати, коментарише ars/уметност и artifex/уметника. Брзо, кратко, критички - да будете у току. Емисију уређује Александра Гловацки. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво