Ars, Artifex

Филмско лето

У Југословенској кинотеци је до краја авугуста у понуди преглед историје филмске уметности током осам деценија, од најстаријих филмова из 1937. године до данас. Реч је о покретним сликама свих жанрова од драме, акције, романсе до комедије, које се темом, временом у коме се радња одвија, атмосфером и специфичним ауторским приступом, уклапају у најтоплије годишње доба када прија расхлађивање у биоскопу. А са детаљима и репортоарком понудом упознаће нас ауторка програма Ксенија Зеленовић, са којом је разговарала Јелена Кнежевић.

У наредних седам дана Требиње ће бити домаћин бројним филмским радницима и доајенима српске, југословенске и светске кинематографије који ће се дружити са требињском публиком у част 5. Фестивала медитеранског и европског филма. Публику очекују 24 пројекције на платоу испред Културног центра и на летњој сцени Дома младих, а каква је атмосфера пред само отварање сазнајемо од организатора у директном телефонском укључењу.

Кроз емисију води Љубица Крминац.

Ars, Artifex Ars, Artifex

Autor:
Београд 202

Ars, artifex најављује, прати, коментарише ars/уметност и artifex/уметника. Брзо, кратко, критички - да будете у току. Емисију уређује Александра Гловацки. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво