Ведри тонови

Да су креативност и инжењерске, стваралачке способности део човека од малих ногу, показује управо начин на који се деца играју.

Парче листа има свакакве улоге, камен, земља, дрво, песак, вода и сви други елементи који се налазе у природи. Управо тако најмлађи упознају свет око себе и развијају ум. Пластичне „све на готово" играчке данас су приступачне и честе у дечијим рукама, али не пружају услуге развоју као „недовршене" играчке. Оне у свету маште могу бити све што пожелите! Управо таквом идејом вођени су и родитељи Нина и Милан Спасић из Ниша, који су направили радионицу играчака „Дедина гаража". Ово је место у ком се подстиче и рађа дечија креативност и пружа могућност да клинци сами направе свој возић, катапулт, лутку, камион, бубањ, слагалицу, приказ Сунчевог система и штошта друго.
Са Нином Спасић причали смо о томе како се родила идеја за оваквим „атељеом маште", шта све праве тамо и како је она од места за игру њиховог детета, постала окупљалиште и „силицијумска долина" за малишане.

У другом сату емисије, у рубрици "Датум, време, место" причамо о најпознатијем епизодисти домаћих филмова и серија. Сећате ли се симпатичног виолинисте из оркестра који прати Тому Здравковића у сценама из култне домаће комедије "Балкан експрес"? То је филмски батлер, конобар, рецепционер - Предраг Милинковић Прежа.

Иза 15 часова најављујемо и Дан општине Мионица, који ће између осталог бити обележен и у оближњем селу Струганик, манифестацијом Мишићеви дани. Она је посвећена њиховом суграђанину, великом војводи Живојину Мишићу, а чине је различити културно-уметнички садржаји.

Водитељ: Круна Пинтарић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво