Сваштара

У 202 повода гостује бивша, веома успешна кошаркашица, Милица Дабовић.

Била је капитен женске кошаркашке репрезентације Србије која je свој највећи успех остварила освајањем златне медаље на Европском првенству 2015. у Мађарској и Румунији. Победом против Француске у финалу, освојена је не само прва медаља за Србију као самосталну државу, него и прво злато у историји наше женске кошарке. Милица Дабовић је, поред играња у националном дресу, остварила бројне успехе у каријери играјући за неколико клубова. Разговор води Вања Савић. 
Последњих дана није лако обављати свакодневне обавезе због високих температура, а посебно тешко нам пада вожња јавним превозом без хлађења. Јована Јанковић ће проверити да ли у аутобусима, тролејбусима и трамвајима раде клима уређаји и да ли у врелим возилима путници негодују или су стрпљиви.
Европско првенство за фудбалере до 21 године у Пољској се ближи крају. Поред извештаја са последњих утакмица, Милован Вукићевић ће нам пренети атмосферу и лепоту градова у којима борави ових дана.
У рубрици „Господо, амбасадор Србије", упознаћете тринаестогодишњу Анђелу Нинковић, најмлађу ученицу оперског певања, добитницу многих престижних награда међу којима су Санремо јуниор 2015. и 2016. године, Golden Sparkles, Eurokids, Sofija Grand Prix, Kaunas talent, Златна сирена 2017. Анђела је и један од оснивача Београдског интернационалног музичког фестивала "Angel Voice".
За „Топ по топ" говори позоришна редитељка Тара Манић. Упознали смо је још као дете када је заиграла у филму „Мртав 'ладан". Представиће нам листу занимљивих књига које је прочитала у последње време.
Очекује вас и „Квака" чији аутор Драгутин Роквић на шаљив начин објашњава зашто је важно рано научити како се током вожње користи мобилни телефон и коленима окреће волан, због чега један Милутин треба да набави соларни панел или да му пуца глечер, и као се буше гуме према пословнику.
На непроцењиву улогу забаве и смеха у нашим стресним животима, подсетиће нас Оливера Перић у „Моди 202".

 

Водитељ: Весна Парезановић Алексић

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара