Устанак

После тропске ноћи, још једне у низу у Србији, припремамо вам освежење у виду ведрих тема, важних информација и сјајних хитова са свих страна света. Хвала што ћете баш нама поклонити своје драгоцено време за јутарње разбуђивање.

Цртица 202 обојена је дневном политиком, али анализирајући изазове који нам предстоје тражи нове шансе за бољу и лепшу Србију.

Спортске вести пренеће информације са спортских борилишта.

Минивал или - графити доносе ваше мисли, али и афоризме познатих аутора којима ћемо улепшати почетак јутра.

У рубрици "Много смо најјачи" представиће нам се Жарко Вучуровић, кошаркашки тренер. Играчку каријеру започео је у "Пољостроју" у Оџацима, а тренерску започео у кадетској селекцији КК "Раднички" из Београда. Испричаће нам причу о себи и раду са младима.

"Квака" Драгутина Роквића и овога јутра коментарише дешавања око нас: Кафа побољшава памћење. Тачније речено, кофеин који је даван половини испитаника у једном истраживању допринео је да они покажу видљиво боље резултате на тесту памћења од друге половине учесника која је добијала плацебо. Може ли из овога да се закључи нешто практично. Може, и то да је број испијених кафа најбољи доказ колико сте способни на радном месту. И зато, у свакој будућој радној биографији слободно наведите коју шољицу више.

Ту су и актуелне вести, затим Сервис 202 као и домаћа штампа коју ћемо листати уместо вас.

Какво је време, а како је на путевима, да ли динар јача у односу на евро, каква је биопрогноза, питања су на која ћемо као и сваког јутра пронаћи одговоре.

Наша слушатељка са Новог Београда, Јелена Пантовић, написала нам је писмо: "Моје комшије обично не желе да приђу болесној мачки или псу, јер се плаше заразе. Рецимо, пре неки дан сам приметила напуштеног, расног пса коме је нога била повређена па ме занима да ли постоји нека хитна служба у Београду која збрињава болесне животиње без власника. Одговор ћемо сазнати у рубрици "Слушаоци репортери".

Јавна зелена површина унутар стамбеног блока између Мештровићеве, Јована Бјелића и Браће Јерковић, захваљујући радницима ЈКП „Зеленило - Београд", добила је сасвим нови изглед. Обновљени простор налази се на површини од 890 квадратних метара, а новим решењем станари имају на располагању два дечја игралишта и простор за разоноду и одмор. Формиран је нови травњак, а на појединим деловима асфалтног застора уређене су и нове зелене површине. Пожарни пут дужине 1.200 метара и приступне стазе између зграда у Улици Браће Јерковић од бројева 191 до 225 на Митровом брду, које су биле оштећене и у веома лошем стању, после 40 година од изградње насеља, ускоро ће добити изглед какав заслужују. Поред тога, постављањем дечијег игралишта, ограђеног терена за мали фудбал, теретане на отвореном, као и столова за шах са клупама у Улици Драгице Кончар од бр. 1 до 11, млађим, као и старијим житељима насеља Браће Јерковић биће знатно побољшани услови становања, спортских садржаја и рекреације. О томе Гласник 202.

За сам крај емисије спремили смо Виц на блиц.

Ако желите нешто важно да нам саопштите за вас је резервисан телефон у студију 011-3249-202, или СМС број 064-0202-200 на који можете послати неку важну информацију по цени обичне поруке. Очекујемо да нас пронађете на Твитеру (@ustanak202) и Фејсбуку (Radio Beograd 202) и јавите нешто важно, нешто од чега ће корист имати сви који нас ослушкују.

 

Уредник и водитељ: Дејан Грујић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво