Ars, Artifex

Награда, која носи име значајног уметника, родоначелника концептуалне уметничке праксе и историчара уметности са простора бивше Југославије, Димитрија Башичевића Мангелоса, синоћ је додељена шеснаести пут у галерији Ремонт.

Добитница је Јелена Милић која путује у Њујорк а пре проглашења добитника, Дејана Јочовић је разговарала са организатором овогодишњег програма, кустосом Мирославом Карићем.

Филмски фестивал у Сопоту ће своје 46. издање одржати од четвртог до осмог јула, у Центру за културу Сопот, а Соња Тодоровић Шегрт у данашњој емисији представља такмичарски програм предстојећег Софеста, као и пратеће програме.

Народно позориште у Приштини са привременим седиштем у Грачаници организује фестивал ПРЕКО СВАКЕ ГРАНИЦЕ - Нова уметност Космета, који се одржава 27, 28. и 29. јуна у Арт-медија комуни Гаража, новом београдском културном простору, у Булевару Војводе Мишића 49. Позоришни програм фестивала чине продукције Народног позоришта у Приштини настале у оквиру позоришне сезоне која се управо завршава, а то су представе "Уједњење или смрт 1918.", "Сестре '999." као и представа "Бајпас Србија" која ће имати своје премијерно извођење на Фестивалу. Поред позоришног, у Гаражи ће се одржати и музички и трибински програм, што све можете чути у данашњој емисији, кроз коју води Александра Гловацки.

Ars, Artifex Ars, Artifex

Autor:
Београд 202

Ars, artifex најављује, прати, коментарише ars/уметност и artifex/уметника. Брзо, кратко, критички - да будете у току. Емисију уређује Александра Гловацки. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво