Визија

Археолошка изложба "Лица Палмире у Аквилеји" биће представљена од 2. јула до 3. октобра у Националном археолошком музеју у Аквилеји, најавио је Италијански институт за културу у Београду.

То ће бити прва поставка у Европи посвећена античком граду Палмири који је недавно претрпео разарања. Изложба представља оригиналне комаде из Палмире који су обједињени по први пут, а приказују свакодневни живот и рад који су заједнички грађанима античког римског света, од Палмире до Аквилеје, од Ниша до Костантинопоља. Поред археолошке изложбе, биће приказана и изложба фотографија "Погледи на Палмиру" Елија Чола које су настале пре недавних разарања. Захваљујући томе што представља сведочанство светске културне баштине као и својој изузетној грађанској вредности, изложба је добила покровитељство Унеска. Са њом вас упознаје Рајко Милошевић, док Соња Тодоровић Шегрт доноси причу о "Солидарности у времену кризе". Реч је о изложби фотографија коју у партнерству са новинском аганцијом Тањуг, по градовима Србије организује Фондацијa Ана и Владе Дивац. На фотографијама су људи, повезани у тренуцима кризе, како помажу и брину једни о другима. Изложба је до сада била у Шиду и Сомбору, до 30. јуна могу да је виде Кикинђани, затим се поставка сели у Боговађу, а средином јула у Нови Пазар.

Водитељ је Љубица Крминац.

Визија Визија

Autor:
Београд 202

Социо-културолошки магазин, који прати савремене друштвене феномене. Емисију уређују мр Љубица Крминац (култура) и Александра Гловацки (уметност). [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво