Сваштара

"202 повода" - како са животињама у дивљини?

Лети чешће идемо у природу и уживамо у тренуцима које проводимо у зеленилу. Сезона је годишњих одмора, па ће велики део нас боравити на планини, камповати у шуми, или, једноставно, бити у срединама које нису урбанизоване. Зато је тренутак да попричамо о томе шта је важно знати при сусрету са дивљим животињама. Шта чинити уколико вас уједе змија или непозната врста инсекта? Око чега треба да будемо опрезни и на шта да обратимо пажњу док боравимо у дивљини, разговарамо са Миланом Пауновићем, биологом и кустосом у Природњачком музеју у Београду.

Да ли бисте хтели да се удате за себе? Ова реченица је некада звучала као граматички нонсенс или шала у покушају, али данас је реалност. Сологамија је појава данашњице која се састоји у томе да људи ступају у брак сами са собом. Да ли се ради о екстремном облику усамљеничком животу или можда о почетку краха таквог концепта? У рубрици "Да си жив и здрав" о томе прича колегиница Дејана Јочовић.

Биста Тадији Сонденмајеру, највећем српском авијатичару 20. века, откривена је на углу улица Палмотићеве и Косте Стојановића, у Београду, поводом обележавања 90 година од оснивања прве српске авио-компаније "Аеропут". Сонденмајер је био један од оснивача и дугогодишњи директор ове компаније, првог југословенског комерцијалног авио-превозника, који је утемељио савремену цивилну путничку авијацију на овим просторима.

"XperimenT", чувена тренс организација данас прави журку у Барутани, поводом обележавања свог 21. рођендана. Вече ће протећи у дружењу са публиком док ће за атмосферу бити задужени елитни ди-џејеви Буца, Влада, Столе и Макс.

И док је петак резервисан за тренс, субота, 24. јун је вече посвећено техну. Летња позорница Калемегдана угостиће реномирану техно-диву Накадију, која стиже директно са Тајланда. Домаћу подршку пружиће наша дама од овог заната, Леа Добричић. О свему томе детаљније причамо са Надеждом Ивановић.

Водитељ: Миодраг Стошић
Водитељ "202 повода": Ружица Врховац

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво