Устанак

Летње свитање уз програм 202

Јутро нам често представља део дана у коме се преиспутујемо. Шта све треба да урадимо, да ли ћемо све стићи и какав нам је распоред.
Ту смо да вам помогнемо са различитим информацијама које ваља знати изјутра. Доносимо нове вести, прогнозу времена, извештај о стању на путевима и сервисне информације.

До Железницке станице "Прокоп" урађена је бициклистицка стаза. Да ли је у потпуности завршена и где је измештена досадашња станица градског превоза ка Музеју историје Југославије? Са лица места јавља гласница Милица Ђилас.

Као и увек, одговарамо на питања слушалаца репортера.
Питање које нам је послао слушалац Вељко је питање које мучи већину после несреће у Лондону када је ватра, практично, прогутала један облакодер. Да ли су објекти у којим живимо - безбедни? Слушалац додаје да никада није приметио да у згради постоје апарати за гашење пожара. Ко ово треба да контролише и коме да се обратимо? Одговор је припремила Слађана Савић и емитујемо га у трећем сату емисије.

За наш радио говори рукометашица Мирјана Вермезовић. У репрезентативном дресу је три пута играла на Олимпијским играма и освојила две медаље. Разговор с њом емитујемо у рубрици "Много смо најјачи".

У новој "Кваки" Драгутин Роквић каже: "Ових јунских дана лако можете наићи на неку репортажу о „цветању Тисе", то јест свадбеном плесу инсекта „тиски цвет", који живи свега неколико сати. Уз описивање овог феномена нађе се и доза романтике... Мада, искрено говорећи - љубавном пару ове врсте и није било тешко да створи романтични ореол: јер живе толико кратко да не стигну да се разведу; немају уста да се свађају; ни органа за варење - па ни једно не може да тврди да је роб у кухињи, а оно друго да је жртва тровања...".

Слушамо се од 6.

Водитељ Ружица Врховац.
Уредник Дејан Грујић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво