Ars, Artifex

У среду, 21. јуна, на Сцени ’’Раша Плаовић’’ београдског Народног позоришта, премијерно ће бити изведено ’’Сумњиво лице’’ Бранислава Нушића, у режији Андраша Урбана.

После великог заједничког успеха са Стеријиним ''Родољупцима'', за очекивати је да им се и Нушић посрећи, поготово што су у глумачкој екипи Слободан Бештић, Нела Михаиловић, Сузана Лукић, Павле Јеринић, Никола Вујовић, Хаџи Ненад Маричић, Небојша Кундачин, Милош Ђорђевић, Анастасиа Мандић, Бојан Кривокапић и Драган Николић. Како је ова комедија о полицијском самовлашћу Обреновићевског режима интерпретирана, можете сазнати из данашње емисије.
Петар Протић је разговарао са кинеским уметником Ху Јуном, током његовог боравка у Београду, поводом изложбе у КЦБ „Када се други сусреће са другим". Уметник Ху Јун разматра разлику између Кине, у којој се годишње отвори око 500 музеја, што су приватни музеји приватних компанија, и Београда где водећи музеји не раде годинама. Кућу цвећа доводи у везу са фразом „Нека цвета хиљаду светова" Мао Цедунга и културном револуцијом, а савремену уметност сагледава у контексту утицаја капитала и капитализма као друштвеног уређења.
Причу о Кини настављамо кроз књижевну препоруку Светлане Младеновић; реч је о делу Мајкла Пјуета, професора кинеске историје и филозофије на Харварду, и његове бивше студенткиње Кристин Грос, која је помно бележила професорова предавања. Тако је настала њихова књига ''Пут'', намењена широком кругу читалаца, код нас у издању Креативног центра.

Кроз емисију води Александра Гловацки.

Ars, Artifex Ars, Artifex

Autor:
Београд 202

Ars, artifex најављује, прати, коментарише ars/уметност и artifex/уметника. Брзо, кратко, критички - да будете у току. Емисију уређује Александра Гловацки. [ детаљније ]

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се