Ars, Artifex

Фредерик Бегбеде, један од најчитанијих и најомиљенијих књижевника данашњице, гост је Београда и Фестивала франкофоних књига, који организује Француски институт за културу.

Том приликом Бегбеде се срео са бројним читаоцима у Србији са којима је разговарао о својим делима, о књижевности данас, о инпирацији, љубави и о томе да ли и даље мисли да она траје три године како је тврдио када је објавио истоимени роман, и о својим омиљеним писцима. Јелена Кнежевић, која је и водитељ данашње емисије, доноси најзанимљивије делове тог сусрета.
У Кинотеци је у току међународна конференција "Балкански филм на раскршћу: од нитратног до дигиталног" на којој учествујe 50 учесника из 17 земаља, а у оквиру које се говори о филмској баштини и њеном чувању и позицији балканског филма данас.
Култна серија "Твин Пикс" доживела је свој скоро 30 година чекан наставак. Дешавању у питорескном месташцету обојена Линчовом естетиком и галеријом антологијских ликова узбуђују и данас фанове широм света. Режију и сценарио наставка потписује сам Дејвид Линч, а у емисији говоримо о феномену Твин Пикс, који је деведесетих представљао прекретницу у тв-програму и покушавамо да одгонетнемо шта представља данас.

Ars, Artifex Ars, Artifex

Autor:
Београд 202

Ars, artifex најављује, прати, коментарише ars/уметност и artifex/уметника. Брзо, кратко, критички - да будете у току. Емисију уређује Александра Гловацки. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво