Ars, Artifex

Немачки фотограф Свен Марквард гост је Београда у оквиру пројекта Artist in residence.

Изложба црно-белих фотографија у КЦ Град, под називом Future's past, представља пресек његовог тродеценијског деловања. Више о делу аутора потеклог у Источној Немачкој, цензурисаног због визуелног идентитета који није био у складу са тадашњим стандардима у једној социјалистичкој држави, можете сазнати у данашњој емисији од Лане Николић.

Оља Кнежевић је црногорска списатељица са загребачком адресом, чији роман Госпођа Блек препоручује Светлана Младеновић.

Представа ''Моје дете'' Београдског драмског позоришта настала је по награђеном драмском тексту Стојана Срдића, и представља озбиљну анализу положаја Рома код нас. Дирљива прича о породици, о појединачним судбинама детерминисаним окрутним и незаинтересованим друштвеним системом, била је и део такмичарске селекције овогодишњег Стеријиног позорја. Свој критички приказ текста, режије Ане Ђорђевић, као и импресивне глуме Јоване Гавриловић, Иване Николић и Андреја Шепетковског, за Ars, Аrtifex приредила је Александра Гловацки, која уједно и води кроз данашњу емисију.

Ars, Artifex Ars, Artifex

Autor:
Београд 202

Ars, artifex најављује, прати, коментарише ars/уметност и artifex/уметника. Брзо, кратко, критички - да будете у току. Емисију уређује Александра Гловацки. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво