Ars, Artifex

Уз велику буку, што у гледалишту а што на друштвеним мрежама, у Новом Саду је у суботу увече затворено 62. Стеријино позорје.

Ни мало свечано, већ ружно и тужно за већину гледалаца и учесника због одлуке овогодишњег жирија да не награди ни једног глумца, редитеља, сценографа, костимографа, кореографа, драмског писца и композитора, никога од свих уметника који су учествовали у стварању девет представа одиграних у такмичарској селекцији. Шта се дешавало на овогодишњем Позорју за данашњи Ars, Artifex извештава Александра Гловацки.
Без обзира на скандалозан крај Фестивала домаће драме, позориште је само дан касније добило своју нову представу; у Југословенском драмском позоришту премијерно је одиграно ''Тако је ако вам се тако чини'' Луиђи Пирандела, а о детаљима говори Соња Тодоровић Шегрт.
У галерији Артгет Културног центра Београд вечерас се отвара изложба Када се Други сусреће са другим Другим. Сусрећу се уметници из Кине, Аустралије, Русије, Француске, Тајвана, Србије... Са којим циљем - зна Петар Протић.

Кроз емисију води Љубица Крминац.

Ars, Artifex Ars, Artifex

Autor:
Београд 202

Ars, artifex најављује, прати, коментарише ars/уметност и artifex/уметника. Брзо, кратко, критички - да будете у току. Емисију уређује Александра Гловацки. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво