Ars, Artifex

Dok'n'Ritam, фестивал музичког документарног филма, други по реду биће одржан од 1. до 4. јуна у Дому културе Студентски град.

Филмови инспирисани музиком и музичарима, у оквиру Dok'n'Ritma нам доносе приче о Френку Запи, групи Булдожер, Забрањеном пушењу, о улози Индијанаца у историји популарне музике, о авангардном војвођанском уметнику чије је име Панта Шикља Нафта, о Џастину Биберу, групи Лутајућа срца, македонској рок групи Културно уметнички работници и другим. На фестивалу ће бити одржане и трибине на теме: "Децибели региона: даме на потезу" и "Музички документарни филм и фестивали на културној мапи региона", биће представљене "музичке" књиге и музички документарци у настајању. Фокус овогодишњег издања Dok'n'Ritma jе на домаћим музичким документарцима. О свему томе са оснивачем и уметничким директором овог јединственог фестивала код нас Сандром Ранчић, разговараће Јелена Кнежевић, која је и водитељ данашње емисије.
Представљамо вам и изложбу "Свако би да буде зец" Наде Серафимовић, која је отворена у Ноћној галерији Петак, а која је инспирисана мотивом зеца кроз деценије.
Ars, Artifex Ars, Artifex

Autor:
Београд 202

Ars, artifex најављује, прати, коментарише ars/уметност и artifex/уметника. Брзо, кратко, критички - да будете у току. Емисију уређује Александра Гловацки. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво