Ars, Artifex

"Велимир Бата Живојиновић, Валтер пре Валтера" књига је о глумцу симболу српске и југословенске кинематографије, аутора Радослава Лалета Вујадиновића и Војислава Марјановића.

Његов живот, од детињства, преко младалачких година и Батиних снова да постане филмски глумац, до времена када је постао икона српског филма и жива глумачка легенда у далекој Кини, ова књига проткана бројним занимљивостима и анегдотама, открива читаоцу кроз сећања његових најближих, пријатеља из младости, колега, глумаца, редитеља, критичара... Уз све то, кроз разговоре с ауторима, интервјуе, промишљања свога живота и својих улога, у књизи о себи и на себи својствен начин понајвише казује сам Бата.
Водимо вас на изложбу професора и студената са Краљевске академије из Антверпена у Белгији, једне од четири најстарије уметничке академије у Европи, која је отворена у галерији Факултета ликовних уметности у Београду.
О новостима на 62. Стеријином позорју, из Новог Сада известиће нас у репортерском јављању Александра Гловацки.

Водитељ је Петар Протић.

Ars, Artifex Ars, Artifex

Autor:
Београд 202

Ars, artifex најављује, прати, коментарише ars/уметност и artifex/уметника. Брзо, кратко, критички - да будете у току. Емисију уређује Александра Гловацки. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво