Сваштара

Трећи Фестивал манифестација и дестинација „Београдски Манифест“ на Калемегдану од 26. до 28. маја - улаз је бесплатан.

Фестивал ће, као и претходних година, бити подељен у више зона које ће понудити богате садржаје и забаву за целу породицу.
На Горњем граду Београдске тврђаве окупиће се преко 50 општина из Србије, које ће представити своју туристичку понуду, природне лепоте, историју, културу и манифестације које се одржавају у њиховом крају. Ово ће бити јединствена прилика за све посетиоце да пред почетак летње сезоне, можда баш у Србији пронађу право место за одмор или уточиште за бекство из градске вреве.
Поред бројних општина из Србије, представиће се и Турска, Словенија, Црна Гора, Босна и Херцеговина, Македонија и друге земље, а које ће заједно са туристичким агенцијама посетиоцима пружити прилику да добију и вредне награде попут бесплатних аранжмана и авионских карата.
Док родитељи буду уживали у бројним програмима и дегустацији хране и пића из свих крајева Србије, деца ће, уз надзор стручног особља, најбољу забаву пронаћи у великом гуменом граду, који ће се простирати на преко 1.500 м2. Поред тобогана, трамболина, чудесног дворца, малишани ће моћи да погледају три представе дневно, као и наступе дечјих хорова. Креативност деце ће доћи до пуног изражаја у креативним радионицама и плесним програмима, а посебну радост најмлађима ће приредити бројни аниматори и јахање коња. „VIP Magic box zona" је велики биоскоп на отвореном који ће на репертоару имати бројне филмске хитове, а које ће посетиоци моћи да погледају уз дегустацију вина најбољих српских винарија. Другог дана фестивала биће приређена и изложба аутомобила олд тајмера. Са свим садржајима које "Београдски Манифест" нуди, упознаће нас гошћа „202 повода", Љиљана Вукотић, продуценткиња фестивала.

На Београдском сајму, 24. и 25. маја биће одржан "Сајам за треће доба 50+", који се ове године организује четврти пут. Ово је јединствена манифестација тог карактера у региону, која је основана да би повезала сениоре, пружаоце услуга намењених тој популацији, породице и све оне који планирају одлазак у пензију. На дводневном догађају, кроз презентације, изложбене штандове и радионице биће представљене могућности и активности у областима помоћи и неге у кући, здравља, социјалне заштите, запошљавања, слободног времена, едукације, волонтирања, спорта и рекреације, здраве исхране, стваралаштва, путовања, финансија и права старијих. Са Београдског сајма јавиће се наша гласница, Милица Ђилас.

Овогодишње издање „Nišville Jazz Festivala" најавиће Верољуб Радојковић, члан организационог тима. Од 10. до 13. августа наступиће Patti Ostin, Candy Dulfer, Al Foster, Nick West, Tony Momrelle и многи други. На 34. фестивалу „Nišville 2017" биће изведено 120 концерата и наступиће 700 извођача, на 12 фестивалских бина!

Водитељ емисије: Душица Мијатовић
Водитељ „202 повода": Милош Поповић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво