Ars, Artifex

Фестивал субверзивног филма “План Б” почиње сутра у Дому омладине и трајаће до 28. маја. Друго издање фестивала домаћој публици премијерно представља 6 филмова који отварају расправу да ли је другачији свет у коме живимо ипак могућ.

Фестивал субверзивног филма покренут је прошле године како би публика била у прилици да види политичке и ангажоване филмове који су узбуркали светску јавност. О филмовима који чине друго издања фестивала са уредником филмског програма Дома омладине разговараће Јелена Кнежевић, која је и водитељ данашње емисије.
Пета Групна изложба малог формата "Тачка" окупила је 50 уметника млађе генерације, који су на различите начине одговорили на тему "тачка", која им је понуђена као ликовни елемент, али и филозофски појам, о чему нам причу доноси Марина Зец.
Светлана Младеновић нам представља Наташу Апану, ромасијерку и новинарку са Маурицијуса, која пише на француском, а која је у Београду била гошћа Молијерових дана. Роман Последњи брат (2007) добио је многе књижевне награде и преведен је на преко петнаест језика. 2016. године објавила је роман Тропи насиља, за који је добила награду Фемина гимназијалаца. На српском је објављен њен роман До сутра.

Ars, Artifex Ars, Artifex

Autor:
Београд 202

Ars, artifex најављује, прати, коментарише ars/уметност и artifex/уметника. Брзо, кратко, критички - да будете у току. Емисију уређује Александра Гловацки. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво