Визија

Изложбе на Месецу фотографије у Београду

Месец фотографије у главном граду улази у завршницу, али је квалитет изложби светских аутора на високом нивоу. Данас доносимо разговоре са Томазом Танинијем (Италија) и Наташом Кристијом (Барселона).
Танини је провео три године истраживања, путовања и фотографисања по Немачкој. Покушао је, фото-апаратом, ухватити поруке идеолошке архитектуре којима данас одишу Штази управе - некадашњег Немачког министарства унутрашњих послова. Изложба обилује материјалним доказима о репресији тоталитарног режима: поред портрета људи који су сведоци живота под нацистима, придодате су аутобиографије, документи, приче из живота жртви.
Наташа Кристија бави се, надовезујући се на ову тему у Италијанском институту за културу, цикличном природом зла. Изложбе фотографија које су тренутно на Београдском месецу фотографије су допуњене и књигом ''Х. је рекао да нас воли'', о чему сазнајемо из прилога Петра Протића.

Кроз емисију води Александра Гловацки.

Визија Визија

Autor:
Београд 202

Социо-културолошки магазин, који прати савремене друштвене феномене. Емисију уређују мр Љубица Крминац (култура) и Александра Гловацки (уметност). [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво