Повишен тон

Игра и физичка активност имају важну улогу за правилан психофизички развој сваког детета. Кроз ове активности требало би да стекну осећај припадности и учествовања.

Последњих година сведоци смо чињенице да се деца још у узрасту од пет или шест година, превасходно под утицајем родитеља укључују у спорт кроз разне школице спорта, како би се што раније суочили са обавезама, новом организацијом времена, постојањем правила и ауторитета. Савет је да се деца не присиљавају, већ да спорт схвате као добру прилику за игру, забаву и стицање нових пријатеља. Да ли је тако у пракси? Да ли прерано упућујемо децу на конкретне спортове? Да ли смо услед великог броја разних школица спорта и родитеља који се труде да им се деца баве спортом, стекли утисак да играјући се на оближњој пољани или игралишту, наше дете касније неће моћи да избори своје место у некој спортској екипи? Да ли су школице спорта још једна могућност зараде? Одговоре ће покушати да нам дају родитељи, Драган Младеновић, директор омладинске школе фудбалског клуба Црвена звезда, Игор Зихерл, тренер школе фудбала и социолог спорта проф. др Драган Коковић.

У наставку "Сваштаре" једна лепа прича која је део програма "Пролеће уживо" Друштва за заштиту и проучавање птица Србије. Ученици и наставници основне школе "Ђенерал Марко Ђ. Катанић" из Бреснице надомак Чачка су поставили ново гнездо за беле роде, пошто је претходно које су роде свиле на старом бору испред школе уништила олуја. Како је постављено гнездо али и зашто је бела рода добра, позната и у народу омиљена птица селица чућете после 15 часова а "Датум, време, место" посвећујемо Меши Селимовићу који је рођен на данашњи дан 1910. године у Тузли.

Аутор и водитељ мр Биљана Шујдовић.

Повишен тон Повишен тон

Autor:
Београд 202

Од понедељка до четвртка отварамо теме које нас муче и боле, оне о којима избегавамо да разговарамо aли и оне о којима разговарамо повишеним тоном. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво