Сваштара

Бука из ноћних клубова и кафића, поново постаје актуелна тема. Решења траже удружења грађана. Једни, са жељом да се сачува приход који доноси ноћни живот а други, са намером да се наспавају.

Угоститељство и ноћни живот представљају економски важну локалну привредну грану Београда, која запошљава око десет хиљада људи и промет од око двеста милиона евра годишње. Ипак, садашњи регулаторни оквир спутава даљи развој индустрије ноћног живота у граду, доводи до смањења броја доступних радних места и успорава даље инвестиције у овој области. Ово су ставови струке и оних који припадају овој индустрији а став грађана који су свакодневно изложени буци и последицама бурног ноћног живота је да желе такву регулацију која би обезбедила бар неки мир и поштедела их бесаних ноћи.
Да ли је могуће помирити ова два интереса и да ли је бука ексклузивни проблем Београда или мучи и многе друге становнике Србије, чућете у рубрици "202 повода".

До 1. маја, на платоу испред Храма Светог Саве, одржава се фестивал књиге "Сви смо ми читаоци", на којем је представљен и културно-едукативни програм за децу. Врло је важно да се деци усади љубав према књигама, јер имају проблеме са концентрацијом. Пажња је посвећена и потреби инклузије деце са сметњама у развоју кроз ликовне радионице и представе за децу чији ансамбл чине управо деца са сметњама, затим дечји плесни ансамбл који је у кореографију уврстио и знаковни језик. Током трајања фестивала одржаће се бројне промоције књига и аутора присутних излагача, као и стручни панел на тему „Изазови остваривања и заштите ауторских права данас". Са фестивала књиге јавља се Јована Јанковић.

Најављујемо програм овогодишњег Exit-а, који се одржава од 6. до 9. јула на Петроварадину.

Како дани постају све топлији, чешће се сусрећемо са проблемом отеклих ногу. Међутим, нису само врућине разлог зашто отичемо, постоје бројни узроци које ће нам рећи наша Весна Алексић. Ова појава може бити опасна и упућивати на нека друга обољења, па будите опрезни.

Водитељ рубрике "202 повода": Ксенија Радовић
Водитељ емисије: Душица Мијатовић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво