Ars, Artifex

Да ли су нам, у ери интернета, вештачке интелигенције и савремене медицине, још увек потребне старе, “добре” нације?

Шта ће сменити нације и националне државе, и ко је гори - нације или корпорације? До краја овог века се очекује да већину интелектуалних и физичких послова обављају роботи. Да ли ће и роботи имати националну свест? Хоће ли то бити неки робо-родољуби? Да ли ће идеја нације завршити на сметлишту историје, или ће тамо завршити они који у њу верују - само су нека од питања на којима је настала ''Јами - дистрикт'' - документарна представа о најстаријој нацији на свету. По идеји музичара Марка Грубића, Милена Богавац је написала текст, а Кокан Младеновић режирао трима глумицама - Исидори Симијоновић, Јелени Граовац и Нини Нешковић. Музика је VROOOM - Џемал ал Кисвани и Марко Грубић, који у данашњој емисији најављује београдску премијеру, вечерас у Битеф театру.

Марко Стојановић наставља свој амбициозни пројекат ''Стрипологија''. После монографије "Лесковачки стрип 1950-2010'', на реду је Зајечар са својом историјом девете уметности, што ће представити Лана Николић.

Светлана Младеновић представља аргентинску списатељицу Луису Валенсуелу, гошћу Новог Сада и управо завршеног Просефеста.

Кроз емисију води Александра Гловацки.

Ars, Artifex Ars, Artifex

Autor:
Београд 202

Ars, artifex најављује, прати, коментарише ars/уметност и artifex/уметника. Брзо, кратко, критички - да будете у току. Емисију уређује Александра Гловацки. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара